Druhý Kuličkový víkend v Loděnici

Otevření kuličkové sezóny roku 2014.

Kdy:       3. 5. 2014 od 10:00 do 18:00
4. 5. 2014 od 10:00 do cca 16:00 podle počtu návštěvníků

Kde:      Loděnice u Berouna, Dálnice D5 – Exit 10 Loděnice

Kuličkový víkend se pořádá jednou za rok, jeho smyslem je zahájit kuličkovou sezónu a přitáhnout pozornost veřejnosti k jedné z nejstarších her na světě. Akce se koná v Loděnici u Berouna přímo na náměstí, kde jsou trvale umístěny dvě dráhy na cvrnkání. V rámci akce bude pořádán turnaj ve cvrnkání kuliček. Turnaje se mohou zúčastnit i děti i dospělí v různých věkových kategoriích, aby měl každý možnost si nejen zahrát, ale i vyhrát. Pro výherce na prvních třech pozicích jsou samozřejmě připraveny drobné ceny.

1. místo: Plastový důlek na domácí hraní, dva balíčky cvrnkacích kuliček z řady Premium, látkový sáček s pravidly hry.

2. místo: Dva balíčky kuliček z řady Premium a sáček s pravidly hry.

3. místo: Dva balíčky kuliček z řady Standard a sáček s pravidly hry.

Dále se účastníci akce mohou podívat, jak pracují skláři z Florianovy hutě při výrobě kuliček, těžítek a dekoračních předmětů z foukaného skla.  Kdo bude mít zájem, může si práci skláře alespoň částečně na chvíli vyzkoušet.

Přítomen bude i umělecký kovář pan Liederhaus, který do svých děl občas zapracuje i nějakou tu cvrnkací kuličku z naší nabídky. I on jistě rád předvede něco ze své tvorby.

Pro maminky máme připravené ukázky výroby ketlovaného šperku z českých korálků, maminky samy si pak mohou výrobu vyzkoušet a naučit se tak tvořit originální náušnice či náramek.

Všichni zaměstnanci firmy Ginzel, s.r.o., která akci pořádá, jsou přítomni a jsou k dispozici všem účastníkům akce a případným zájemcům mohou ukázat i část firemních prostor, kde se skleněné kuličky vyrábí, vysvětlit problematiku výroby a popsat širokou škálu využití kuliček v lékařství a chemickém průmyslu.

Přímo u hřiště je umístěna naše firemní prodejna, kde se dají zakoupit cvrnkačky ve více než padesáti barvách, skleněné korálky z Jablonce, skleněná těžítka přímo od našich přítomných sklářů, věštecké koule a různé dekorační směsky kuliček.

Na celou akci je vstup zdarma.

leták 2014

Posted in Uncategorized.